Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Unapređenje operativne efikasnosti i postizanje finansijske održivosti osnovni je cilj restrukturisanja Željeznica Republike Srpske, rečeno je na brifingu za medije u Banjaluci tokom koga je predstavljen planrestrukturisanja, uloga Uprave ŽRS, Ministarstva saobraćaja i veza i Vlade RS i podrška Svjetske banke u tom procesu.

Opširnije...

Djeca sa posebnim potrebama zajedno sa vršnjacima, njih 90 sa 10 odraslih pratilaca, u subotu su krenuli vozom iz Doboja ka Petrovu na, prema riječima Sanje Živković, organizatora jednodnevnog izleta ispred Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama,  nezaboravno druženje tokom koga su predviđene sportske i edukativne aktivnosti.

Opširnije...

U okviru manifestacije „Dani saobraćaja Doboj 2017“ ministri saobraćaja i veza Neđo Trninić i nauke i tehnologije Jasmin Komić, zajedno sa studentima Saobraćajnog fakulteta iz Doboja boravili su u posjeti željezničkoj stanici u Stanarima.

Opširnije...

Učenici osnovnih škola Vuk Karadžić iz Donjih Vijačana, kao i 37 mališana iz područne osnovne škole Sveti Sava iz Kotor Varoši koji su se drugarima priključili u Čelincu, putovali su na jednodnevni izlet vozom do Novog Grada. 

Opširnije...

Vlada Republike Srpske, na sjednici koja je danas održana u Banjaluci, prihvatila je Informaciju o trenutnom stanju projekta restrukturisanja Željeznica Republike Srpske a.d. i prijedlog daljih aktivnosti.

Opširnije...