Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Jaki udari vjetra koji su zahvatili veći dio Republike Srpske izazavali su vanredne događaje i prekide u normalnom odvijanju željezničkog saobraćaja na određenim dionicama pruge  usljed čega su kasnili vozovi.

Opširnije...

Proces restrukturisanja Željeznica Republike Srpske ide u dobrom pravcu, a krajnji cilj je da ovo strateški važno preduzeće postane samoodrživo i profitabilno, rekao je ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić na brifingu za medije u Banjaluci.

Opširnije...

Na prezentaciji modela reorganizacije slovenačkih željeznica, predstavnici Željeznica Republike Srpske, kao i Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva rada i boračke zaštite i željezničkih sindikalnih organizacija, imali su priliku juče u Banjaluci da se upoznaju sa iskustvima kolega iz Slovenije tokom tog procesa.

Opširnije...

Vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović i predstavnici kineske kompanije China Shandong International Economic & Tehnical Cooperation Group LTD potpisali su u nedjelju, 26. novembra 2017. godine komercijalni ugovor za projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge od Banjaluke, preko Novog Grada i Dobrljina, do državne granice sa Hrvatskom.

Opširnije...

U ponoć, 09/10. decembar 2017. godine, na snagu će stupiti novi red vožnje Željeznica Republike Srpske sa važnošću do 08.12.2018. godine.

Opširnije...