Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Predsednik Nadzornog odbora Želјeznica Republike Srpske Ratko Đuričić, istakao je da je današnji sastanak sa predstavnicima sindikalnih organizacija jedan od konstruktivnijih u procesu donošenja novog pravilnika o radu.

Opširnije...

Broj putnika koji putuju talgo vozom na relaciji Banja Luka - Sarajevo iz dana u dan se povećava. Tako je za samo petnaest dana avgusta ove godine, u stanicama Banja Luka, Stanari i Doboj prodato čak 787 rezervacija.

Opširnije...

Ljeto sa enormno visokim temperaturama nije naškodilo odvijanju željezničkog saobraćaja, niti je na bilo koji način prouzrokovana šteta od pregrijavanja šina i kolosiječnog pribora.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske i Željeznice Federacije BiH omogućile su putnicima koji koriste željeznički prevoz da od danas iz Sarajeva u Banjaluku doputuju, bez presijedanja, modernim vozom koji pruža pun komfor, a od sutra i putnicima koji iz Banjaluke putuju do Sarajeva.

Opširnije...

U sklopu pripreme projekta "Restrukturisanje Željeznica Republike Srpske" koji će se sprovoditi uz podršku Svjetske banke, te radi odgovaranja na zahtjeve politika i procedura Svjetske banke koje se odnose na socijalna pitanja i zaštitu životne sredine, Željeznice Republike Srpske objavljuju i pozivaju javnost na slanje komentara na sljedeće dokumente: Socijalna procjena - nacrt i Plan za upravljanje životnom sredinom: lista za provjeru – nacrt, na srpskom jeziku.

Opširnije...