Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Polaznike Udruženja za pomoć deci sa posebnim potrebama koje nosi naziv „Djeca Doboj“ povodim božićnih i novogodišnjih praznika, posetili su predstavnici Željeznica Republike Srpske. 

Bila je ovo prilika za druženje i podelu novogodišnjih slatkih  paketa polaznicima dobojskog udruženja. Osmesi na vedrim licima kada su pored paketića videli i željezničara u uniformi, pokazali su da je ova praznična poseta bila više nego uspešna.

-Izuzetno nam je zadovoljstvo da vas danas ugostimo i zahvalimo se Željeznicama Republike Srpske jer su u ove praznične dane mislili na naše polaznike i obradovali ih ovim lepim gestom koji njima mnogo znači – istakla je Sanja Živković, predsednica upravnog odbora Udruženja za pomoć deci sa posebnim potrebama „Djeca Doboj“.

Veliko interesovanje u okviru posete željezničara Republike Srpske, mali i veliki polaznici pokazali su za sam rad željezničkog osoblja, željezničke uniforme koje su im se veoma dopale i vozove. Podsetili su se vožnji vozovima koje su im obezbedile Željeznice Republike Srpske i izrazili želju da sa prvim danima proleća opet dožive neku novu vožnju vozom.

Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama u Doboju radi od 2000 godine, njihov rad je volonterski a finansije za funkcionisanje udruženja obezbeđuju kroz realizaciju različitih projekata. Aktivno su uključeni u humanitarne akcije za pomoć bolesnoj deci i obezbeđivanje medicinskih pomagala i aparata.

Novogodišnje paketiće Željeznice Republike Srpske i ove godine obezbedile su i za štićenike „Prijateljske kuće“ u Doboju.