Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Zaposleni u Sekciji za saobraćajno-transportnu djelatnost (STD) Banjaluka, po statističkim pokazateljima u robnom saobraćaju, ovu poslovnu godinu započeli su bolje nego prošlu, rekao je Sretko Tubak, direktor te Sekcije.

Posmatrano po segmentima rada, za razliku od istovara koji je premašio ostvareni u januaru 2016. godine, utovar je bio manji.

- U prvih 25 dana januara utovar je bio nešto slabiji nego u istom mjesecu lani, jer smo imali 33 kola i 700 tona utovarene robe, dok smo u 2016. godini u istom periodu imali 44 kola i 1108 tona, odnosno 11 kola i oko 408 tona manje utovarene robe u odnosu na prošlu godinu. Takav rezultat je posljedica zatišja rudnika iz Omarske kao i prestanak prevoza rude boksita, nakon zatvaranja 20-tog  kolosijeka u Banjaluci – kaže Sretko Tubak, direktor Sekcije za STD Banjaluka.

U istovaru robe, u odnosu na prošlu godinu, ostvareni su značajno bolji rezultati, ukupno 78 kola i 3324 tone robe, dok je u istom periodu prošle godine taj broj iznosio 44 kola i 1910 tona. Radi se o istovaru robe rabljenog ulja, kvarcnog kamena, granita i plina.

Prihodom u putničkom saobraćaju u Sekciji nisu zadovoljni jer se nastavlja pad broja prevezenih putnika. Izvršenom analizom prodaje karata i ostvarenog prihoda za period od 25 dana januara, utvrđeno je da će prihod u ovom mjesecu biti manji za oko 10.000 KM u odnosu na isti period prošle godine.

- Smanjuje se broj prodatih karata a samim tim i prihod, na šta je svakako uticalo ukidanje međunarodne linije brzog voza Sarajevo – Zagreb. Prošle godine za prvih 25 dana januara u putničkom saobraćaju prodato je 6767 karata a ostvareni prihod je iznosio 28.700,10 KM dok je ove godine u istom periodu prihod 10.136,40 KM i 1998 prodatih karata – kaže Tubak.

Pokazatelji za januar bili bi i bolji da ŽRS ne trpi štetu zbog rude boksita koju ne prevozi jer je 20 kolosijek i dalje zatvoren odlukom Gradske ekološke inspekcije Banjaluka, a prosjek prevoza ove rude bio je oko 10.000 tona mjesečno.