Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Vlada Republike Srpske, na sjednici koja je danas održana u Banjaluci, prihvatila je Informaciju o trenutnom stanju projekta restrukturisanja Željeznica Republike Srpske a.d. i prijedlog daljih aktivnosti.

Osnovni cilj projekta restrukturisanja Željeznica Republike Srpske je unapređenje operativne efikasnosti i postizanje finansijske održivosti. Projekat restrukturisanja treba da se realizuje kroz tri komponente: vlasničko, finansijsko i organizaciono restrukturisanje, koje su međusobno povezane.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić predložio je formiranje Koordinacionog odbora za ovaj projekat koji će činiti predstavnici Jedinice za implementaciju, predstavnici Željeznica RS, Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva finansija i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Svrha Koordinacionog odbora jeste da koordiniše rad navedenih ministarstava s ciljem što bržeg i efikasnijeg ostvarenja planova u pogledu stvaranja neophodnih pretpostavki za formalno otpočinjanje procesa restrukturisanja.

S obzirom na postojeće stanje u Željeznicama Republike Srpske, obimnost poslova koje donosi restrukturisanje, te opredijeljenost Vlade Republike Srpske i Uprave ŽRS da se proces restrukturisanja uspješno okonča, neophodno je što prije početi sa stvaranjem zakonskih i drugih pretpostavki za formalno pokretanje procesa restrukturisanja, uzimajući u obzir potrebu da se u svakom koraku prije i nakon početka restrukturisanja vrši ušteda na troškovima koje taj proces sa sobom nosi, a što se najviše odnosi na pitanje radne snage, saopšteno je iz Vlade.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je nakon sjednice da se Vlada Republike Srpske upoznala sa svim aktivnostima i konkretnim prijedlozima do kojih su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Željeznice Repubike Srpske došli kroz intenzivne pregovore sa ekspertskim timom Svjetske banke. On je dodao će imenovani Koordinacioni odbor u narednom periodu pristupiti detaljnoj analizi zakonskih propisa i iznalaženju mogućnosti za donošenje „lex specialisa“ kojim bi se stvorili uslovi da se što prije započne sa procesom restrukturisanja.