Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Nakon probnog, danas su u redovan rad pušteni automatski signalno-sigurnosni uređaji osiguranja putnog prelaza „Ljeb“ koji se nalazi na regionalnom putu kod naseljenog mjesta Dragalovci. 

Mehaničko spuštanje i podizanje branika sada je stvar istorije. Kompletno osiguranje putnog prelaza je automatizovano a skraćeno je i vrijeme zadržavanja drumskih vozila na tom putnom prelazu.

- Više nećemo gubiti vrijeme na obavještavanje čuvara prelaza koji su pet minuta prije nailaska voza spuštali rampu. Sada je sve modernizovano i rampa se, uz zvučnu signalizaciju,  spušta 50 sekundi prije nailaska voza – objašnjava Dragan Lazić, šef stanice Dragalovci.

Kaže da u periodu probnog rada nisu zabilježeni kvarovi i da montirani uređaji savršeno funkcionišu.

Slično mišljenje ima i Boško Prelić, izvršni direktor Poslova operacija koji kaže da su Željeznice Republike Srpske (ŽRS) sa Energy Financing Team (EFT Group), koja je vlasnik Termoelektrane Stanari, postigle dogovor o automatizaciji ovog putnog prelaza.

- Vrijednost ovog projekta je oko 300.000 KM a pet radnika sa putnog prelaza „Ljeb“ biće raspoređeno na druga radna mjesta. Nastavljamo sa rješavanjem i ostalih putnih prelaza na dionici od Doboja do Banjaluke – kaže Prelić.

On ističe da će, završetkom projekta PS-03, automatsko osiguranje biti na 16 putnih prelaza od 57 koliko ih je na dionici pruge Doboj – Banjaluka.

- Ovo je potpuno automatsko osiguranje putnog prelaza, svjetlosnom signalizacijom, polubranicima, kontrolnim signalima i daljinskom kontrolom koja se nalazi u pripadajućem službenom mjestu stanice Dragalovci – pojašnjava Zoran Ilinčić, direktor Sektora za elektrotehničke poslove ŽRS i ističe da ugrađena oprema ispunjava najzahtjevnije standarde i da posjeduje sve neophodne sertifikate.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić kaže da na području te lokalne zajednice ima osam putnih prelaza, od kojih će tri biti ukinuta.

- Ovo je od izuzetne važnosti za opštinu Stanari a nadamo se da će u skorije vrijeme, pored ovog, biti automatizovana i preostala četiri prelaza koja se nalaze na području naše opštine. Sa Željeznicama Republike Srpske smo i u ranijem periodu imali korektnu saradnju, a tako ćemo i nastaviti – kaže Panić.