27.10.2022

Vijesti

Međunarodna konferencija o bezbednosti saobraćaja u lokalnoj zajednici

Međunarodna konferencija o bezbednosti saobraćaja u lokalnoj zajednici

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencije za bezbjednost saobraćaja, a pod pokrovitelјstvom Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja (ETSC) i Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u Banjaluci se održava 11. Međunarodna konferencija pod nazivom „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“.

Konferenciji prisustvuju stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja iz Evropske unije, Republike Srpske i regiona, kao i predstavnici republičkih institucija i organizacija.

Jedanaestu Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ otvorio je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, a prisutne su ispred organizatora i domaćina pozdravili ministar saobraćaja i veza RS Nedelјko Ćorić, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Mladen Petrović.

Na 11. Međunarodnoj konferenciji koja je posvećena unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj pored plenarnih izlaganja, naučnih i stručnih radova, zaslužnim institucijama, preduzećima i pojedincima uručena su prigodna priznanja i zahvalnice za doprinos i aktivno učešće u očuvanju, učešću i podršci u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Zahvalnica za pruženu podršku u realizaciji preventivnih aktivnosti u oblasti bezbednosti saobraćaja u Republici Srpskoj na 11. Međunarodnoj konferenciji u Banjaluci, uručena je i Želјeznicama Republike Srpske. Ispred Uprave Želјeznica Republike Srpske zahvalnicu je primio vršilac dužnosti izvršnog direktora Poslova infrastrukture Dragan Zelenković.