06.03.2020

Vijesti

Osmomartovska čestitka generalnog direktora

Osmomartovska čestitka generalnog direktora

Poštovane dame, drage koleginice.

Poštujući značaj i vrednost žene u svetu u kome živimo, i osvrćući se na godine iza nas, borba za ravnopravnost i osnovna prava tokom godina u kojoj su žene istrajale, svakako zaslužuje veliko poštovanje.

8. mart koji se danas u celom svetu obeležava simbolično kao međunarodni Dan žena, u velikoj meri iznova nas podseća na emancipaciju, ravnopravnost i ostvarena prava žena. Podseća nas takođe da je žena i majka,supruga i baka pored toga što je i poslovna žena koja neretko ispunjava i najsloženije poslovne zadatke i obaveze.

Uprava Želјeznica Republike Srpske i ja kao generalni direktor kolektiva koji danas zapošlјava 366 žena na različitim poslovima, nastoji a nadam se da u tome i uspevamo, osigurati osnovna prava žene kao radnice, rukovodećeg kadra i saradnika.

Drage naše želјezničarke, u povodu praznika 8. marta međunarodnog Dana žena, želim Vam uspešnu i ovu poslovnu godinu u kojoj ćemo, nadam se zajedničkim snagama, postići rezultate na radost i zadovolјstvo kako svih zaposlenih na Želјeznicama Republike Srpske tako i društva uopšte.

Ceneći Vaš doprinos u segmentima rada želјezničkog saobraćaja upućujem vam iskrene čestitke povodom 8. marta - međunarodnog praznika žena, u nadi da će pozicija žene u društvu u godinama pred nama biti značajno pobolјšana i više cenjena u društvu i porodici.