19.09.2023

Vijesti

Potpisan Memorandum o unapređenju radioničkih kapaciteta "Želјeznica Republike Srpske"

Potpisan Memorandum o unapređenju radioničkih kapaciteta "Želјeznica Republike Srpske"

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedelјko Čubrilović i zamjenik generalnog direktora kineske kompanije “CRRC Ćićihar Roling Stok” /CRRC – Qiqihar Rolling Stock Co.LTD/ Vu Tjenjuen potpisali su danas Memorandum o razumijevanju o saradnji na jačanju i unapređenju radioničkih kapaciteta “Želјeznica Srpske”.

Cilј Memoranduma, koji je potpisan na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, je unapređenje i modernizacija želјezničke mreže u Srpskoj kroz efikasna idejna rješenja i projekte obnavlјanja vučnih sredstava i radioničkih kapaciteta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Čubrilović je istakao da je današnje potpisivanje rezultat uspješne saradnje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i kompanije CRRC, što će doprinijeti dalјem razvoju, unapređenju i realizaciji strateških planova iz oblasti želјezničkog saobraćaja.

Vu je naveo da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost ove kompanije i da postoji čvrsto opredjelјenje i posvećenost za unapređenje želјezničkog saobraćaja i revitalizaciju radioničkih kapaciteta u Republici Srpskoj.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavlјena i u budućnosti, sa cilјem doprinosa zajedničkom razvoju i buduće modernizacije želјezničkog sektora u Republici Srpskoj.

Potpisivanju su prisustvovali generalni direktor “Želјeznica Republike Srpske” Slađan Jović i pomoćnik ministra za želјeznički, vodni i vazdušni saobraćaj Vesna Vožni.

“CRRC ” je najveći svjetski dobavlјač opreme za želјeznički prevoz, sa najkompletnijim linijama proizvoda i vodećim tehnologijama.

Glavne djelatnosti pokrivaju istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, popravke, prodaju i tehničke usluge za želјeznička vozila.