24.05.2023

Vijesti

Realizacija prevoza željezne rude teče planiranom dinamikom

Realizacija prevoza željezne rude teče planiranom dinamikom

Nikhil Mehta generalni direktor kompanije Arcelor Mital iz Zenice i Bhaskar Ganguly, direktor za logistiku, skladišta i radionice, boravili su juče u Željeznicama Republike Srpske, gde su na sastanku sa izvršnim direktorom Poslova operacija Željkom Radićem i njegovim saradnicima analizirali dinamiku i realizaciju poslovnog angažmana tokom pet meseci 2023. godine.

Željeznice Republike Srpske sklopile su u januaru prošle godine, trogodišnji ugovor sa kompanijom "Arcelor Mital" iz Zenice o prevozu željezne rude za period 2022 – 2024. godina. Nakon uspešne realizacije ugovorenog posla tokom prošle godine i uprkos privrednim poremećajima koji su i dalje prisutni kao otežavajući faktor, na sastanku je razgovarano kako i na koji način minimizirati potencijale, ali i prisutne negativne efekte za obe kompanije, prevazići interne problematike i prilagoditi se novonastalim opštim promenama, te plan i dinamiku ugovora realizovati na obostranu korist.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Poslova operacija Željko Radić, naglasio je da su Željeznice Republike Srpske istrajne u svojoj nameri na povećanju prevoza u teretnom saobraćaju, te da se nastavljaju boriti za svaki novi posao, ali da to ne dovodi u pitanje apsolutnu posvećenost i maksimalno korektan odnos prema svim komintentima Željeznica Republike Srpske.

Nikhil Mehta, generalni direktor kompanije Arcelor Mital iz Zenice istakao je da je dugogodišnja saradnja sa Željeznicama Republike Srpske izuzetno značajna za Arcelor Mital, kao i da su Željeznice Srpske u samom vrhu, na poslovnoj lestvici kao dobavljač i poslovni partner ove kompanije.

Na sastanku u Doboju utvrđeni su neophodni detalji kada je u pitanju ispunjavanje svih operativno tehničkih i komercijalnih uslova, a dugogodišnji partneri razgovarili su i o drugim redovnim aktivnostima, problemima sa kojima se suočavaju kada je u pitanju nedostajući broj izvršilaca u obe kompanije, te je za naredni period dogovoren novi sastanak na kome će se preciznije definisati mesečni planovi realizacije posla, za drugo polugodište tekuće godine.