Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Zaposleni u Sekciji za održavanje pruga Željeznica Republike Srpske iz Banjaluke, izvode radove na sanaciji donjeg stroja glavnog prolaznog koloseka u dužini od 650 metara, na području željezničke stanice Vrbanja.

Opširnije...

Radovi na sanaciji i antikorozivnoj zaštiti pešačkog mosta „ Pasarela" preko željezničkih koloseka u željezničkoj stanici u Doboju, počeli su je 1.jula i prema planu predviđenih radova, završetak posla se očekuje u drugoj polovini meseca avgusta.

Opširnije...

Vanredni događaj sa povređenim licima u putničkom automobilu, dogodio se danas u 17 ćasova i 10 minuta na putnom prelazu u mestu Prljugovac, između željeznićkih stanica Brezićani – Svodna, na podrućju Prijedora.

Opširnije...

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, nakon sastanka u Doboju, sa članovima uprave Željeznica Republike Srpske i predstavnicima svih osam sindikalnih organizacija, rekao je da je izuzetno zadovoljan održanim  sastankom, na temu procesa restrukturisanja preduzeća koji je u toku i na kome se intenzivno radi.

Opširnije...

Na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Saobraćajnog fakulteta u Doboju, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nakon pozdravnih reči domaćina i obraćanja zamenika gradonačelnika Doboja  i ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića, uručena su priznanja najboljim studentima i penzionisanim radnicima fakulteta.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com