Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, svim vernicima pravoslavne veroispovesti, želјezničarima kao i korisnicima usluga želјezničkog saobraćaja, upućujemo najiskrenije čestitke.

Opširnije...

Svih 10 putnih prelaza koliko ih se nalazi na na području opštine Prnjavor adekvatno je obezbeđeno odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i na njima u prethodne četiri godine nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, rekao je u Prnjavoru pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Dragan Stanimirović.

Opširnije...

Petko Stanojević bio je uvažen i poštovan član zajednice, koji je dao veliki doprinos na izgradnji društvenog i političkog života Republike Srpske, istakao je vršilac dužnosti generalnog  direktora Želјeznica Republike Srpsk Želјko Radić, na komemoraciji nekadašnjem generalnom direktoru  preduzeća i narodnom poslaniku.

Opširnije...

Nakon što je na prugama Željeznica Republike Srpske izvršeno merenje geometrijskih parametara kontaktne mreže, prvi preliminarni rezultati pokazali su da stanje kontaktne mreže, zadovoljava propisane standarde.

Opširnije...

Cilј kampanje "Oprezni paze na putne prelaze", koja je u toku u Republici Srpskoj, je da se u saradnji sa lokalnim zajednicama unapredi bezbednost saobraćaja na putnim prelazima,smanji broj nesreća sa smrtnim posledicama, te probudi svest i pojača odgovornost kod učesnika u drumskom saobraćaju, zajednički je stav učesnika kampanje u Banjaluci i Čelincu.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com