Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Želјeznice Republike Srpske, koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od izuzetne je važnosti za poslovanje i stabilnost ovog preduzeća ali i za Republiku Srpsku, rečeno je na sastanku održanom u Vladi RS.

Opširnije...

Na inicijativu Sektora za vuču vozova i Samostalnog sindikata mašinovođa i uz njihovu pomoć, kao i pomoć Uprave ŽRS, radnici i rukovodioci vuče vozova su akcijaški, vrijedno, pristupili kompletnom saniranju prostorija koje se nalaze u sklopu Servisu vuče, kao i samog Servisa vuče i prostorija garderobe Sekcije za OŠV Doboj.

Opširnije...

Nastavak radova u okviru realizacije projekta energetske efikasnosti u Željeznicama Republike Srpske, provodi se u okviru redovnog investicionog održavanja planiranog za period 2019 – 2021. godina.

Opširnije...

Predstavnici kompanije Dragon Maritime, koja se  bavi domaćim i međunarodnim uslugama pomorskog kontejnerskog transporta sa  poslovnicom u  Sarajevu, uz podršku ovlaštene agencije za posredovanje u komunikaciji Inelex iz Sarajeva, donirali su Željeznicama Republike Srpske 3000 komada zaštitnih maski.

Opširnije...

“Željeznice Republike Srpske” sprovode proces restrukturisanja preduzeća predviđenom dinamikom koji će biti okončati ove godine, uprkos otežanim okolnostima prouzrokovanim pandemijom virusa korona, a od naredne godine poslovaće prema novom sistemu, rekao je Srni generalni direktor Slavko Gligorić.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com