Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i regionalni potpredsjednik Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler potpisali su danas u Banjaluci projektni sporazum za restrukturisanje "Željeznica Republike Srpske", u iznosu od 51,3 miliona evra.

Opširnije...

Uprava i sindikati Željeznica Republike Srpske na dobrom su putu da usaglase Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta jer je dobar dio tog akta već usaglašen.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske poslovnu 2017. godinu završile su sa 11 odsto manjim gubitkom nego 2016. godinu, a negativan rezultat u iznosu 26.649.619 KM niži je i za jedan odsto od planiranog.

Opširnije...

Promocija željezničkog saobraćaja, planinarstva kao sporta kao i upoznavanje prirodnih ljepota i znamenitosti Republike Srpske, bio je zajednički cilj u okviru akcije koju su Željeznice Republike Srpske i ove godine nesebično pomogle članovima Planinarskog saveza „Telekom – Poštar“ iz Banjaluke.

Opširnije...

Niske temperature prouzrokovale su kvar na dizel-motornim garniturama, zbog čega su od 25. februara svi vozovi koji iz Doboja polaze za Petrovo i Tuzlu – otkazani.

Opširnije...