Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Nakon tragedije koja se sinoć dogodila u Prijedoru, kada je nažalost nastradao sedamnaestogodišnji dečak koji se popeo na cisternu i stradao od strujnog udara, Želјeznice Republike Srpske iznova apeluju na stanovništvo koje se kreće ili živi u blizini pruge.

Opširnije...

Poštovane kolege,dragi željezničari,

U trenutku kada ispraćamo staru i dočekujemo Novu 2021. godinu, uz želje da nam bude bolja i uspešnija od prethodne,upućujemo pre svega čestitke sa željama za dobro zdravlje svim zaposlenim radnicima u Željeznicama Republike Srpske, kao i poslovnim partnerima i korisnicima željezničkog saobraćaja.

Opširnije...

Članovi Uprave Željeznica Republike Srpske održali su danas u Doboju, u povodu  predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, sastanak sa predstavnicima svih osam sindikalnih organizacija, koliko ih deluje u preduzeću.

Opširnije...

U vremenima otežanog poslovanja, te provođenju značajnog projekta restrukturisanja preduzeća, pred menadžmentom Želјeznica Repulike Srpske  kao primarni zadatak je očuvanje, povezivanje i integrisanje svih raspoloživih potencijala, što u budućnosti treba doprineti njenoj kvalitetnoj organizacijskoj strukturi, finasijskoj samoodrživosti i pozitivnim rezultatima poslovanja.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske obavještavaju putnike, korisnike željezničkih usluga da u ponoć 12/13. decembar 2020.godine na snagu stupa novi red vožnje, sa važnošću do 11.12.2021. godine.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com