Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Za Željeznice Republike Srpske najznačajniji datum 12. maj, Dan željezničara i Krsna slava Sv. Vasilija Ostroškog obilježen je i ove godine, skromno i dostojanstveno i u duhu tradicije. Lomljenju slavskog kolača prethodilo je podsjećanje na željezničare radnike Željeznica koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Opširnije...

Uprava Željeznica Republike Srpske upoznala je predstavnike reprezentativnih sindikata sa aktivnostima koje se provode u procesu organizacionog restruturiranja preduzeća,  provođenju zaštitnih  mera i aktivnosti u cilju zaštite zaposlenih od pojave i širenja virusa COVID -19, isplati aprliske plate, kao i načinu obračuna plate zaposlenima koji koriste plaćeno odsustvo.

Opširnije...

Vršilac dužnosti generalnog direkora Želјeznica Republike Srpske Slavko Gligorić,  u povodu prestojećeg praznika Vasksenja Hristovog, uputio je iskrene čestitke svim  želјezničarima, kao i vernicima  u Republici Srpskoj koji slave Vaskrsenje Hristovo.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske najoštije osuđuju  neistinitu objavu  koja se  pojavila na društvenoj mreži Facebook, te tom prilikom uzrokovala pometnju  i zabrinutost  građana Republike Srpske.

Opširnije...

Radni sastanak clanova uprave Željeznica Republike Srpske i  predsednika  reprezentativnih sindikata u ŽRS, odrzan je sa ciljem upoznavanja sindikalnih predstavnika sa preduzetim merama i aktivnostima uprave u prevenciji na zastiti zaposlenih u vanrednim uslovima rada izazvanim virusom korona, te o nastavku aktivnosti u provodjenju postupka restrukturiranja preduzeca, kada je u pitanju organizaciono restrukturiranje.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com