Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Podjela novogodišnjih paketića za mališane zaposlenih na Željeznicama Republike Srpske i ove godine organizovana je u vozovima u Doboju, Banjaluci, Prijedoru i Novom Gradu. Uprava preduzeća i ove godine obezbijedila je oko šest stotina poklon-paketa za mališane uzrasta do sedam godina.Vesela dječija graja dočekala je Deda Mraza koji je uz poklone upućivao lijepe želje i dobre misli, kako djeci, tako i njihovim roditeljima.

Nezaboravan događaj nesvakidašnjeg putovanja novogodišnjim vozovima na Željeznicama Republike Srpske već je postao tradicija, kojoj se iz godine u godinu raduju i djeca i odrasli. Novogodišnji vozovi Željeznica Republike Srpske, mališane su  iz Doboja vozili do Osječana, od Novog Grada do Dobrljina i Svodne, od Prijedora do Omarske a od Banjaluke do Čelinca i nazad. Do naredne novogodišnje vožnje želimo vam srećnu Novu 2014. godinu.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com