Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Stanica Čelinac prva je stanica u Željeznicama Republike Srpske u kojoj će od Nove godine glavne signale i predsignale, umjesto svjetiljki na petrolej, osvjetljavati svjetiljke u LED tehnologiji. Posljednjeg dana 2013. godine instaliran je novi sistem osvjetljavanja na četiri signala i dva predsignala, nakon uspješnog probnog rada upravo u toj stanici.

Komisija za energetsku efikasnost i održivi razvoj Željeznica Republike Srpske posle sprovedenih aktivnosti vezanih za rekonstrukciju signalnih svjetiljki za osvjetljavanje glavnih likovnih signala i predsignala koje koriste petrolej kao pogonsko gorivo na signalne svjetiljke u LED rasvjetnim tijelima, nakon ispitivanja i dobijenog Rješenja od ministarstva saobraćaja i veza, Uputstva o opsluživanju signalnih svjetiljki sa LED lampama kod glavnih likovnih signala i predsignala, predložila je, a Uprava donijela odluku o rekonstrukciji signalnih svjetiljki.

Očekuje se da će rekonstrukcijom postojećih i instaliranjem signalnih svjetiljki za osvjetljavanje likovnih signala u novoj tehnologiji Željeznice Republike Srpske u svakoj godini ostvariti značajne uštede.

Rekonstrukcija postojećih signalnih svjetiljki je urađena u Sekciji ETP Doboj, kvalitetno i znatno jeftinije nego da je rađena izvan radionica ŽRS. Za neophodne opravke oštećenih i neispravnih signalnih svjetiljki, servisiranje i atestiranje zadužene su sekcije za elektrotehničke poslove u Doboju i Banjaluci.

Nakon stanice Čelinac, svjetiljke u LED tehnologiji biće instalirane u većim stanicama, Prijedoru i Novom Gradu, a potom i u ostalim sa mehaničkim signalima i predsignalima na kojima se koriste petrolejke.

Povećanje bezbjednosti, uštede, problemi sa održavanjem i ekološki aspekt osnovni su razlozi kojima su se inženjeri ŽRS rukovodili predlažući da ŽRS u radu koriste rasvjetna tijela u LED tehnologiji. 

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com