Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Službenici Policijske stanice Osmaci, Centar javne bezbjednosti Bijeljina, rasvijetlili su tri krivična djela krađe željezničke imovine. Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv tri lica bošnjačke nacionalnosti iz Hajvaza, opština Osmaci, čiji su inicijali I.K, I.S. i D.S. podnesen je Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Radi se o krađama koje su izvršene 25. decembra 2013, 17. januara 2014. i 28. februara 2011. godine na dionici pruge Caparde – Zvornik Novi. Predmet tih krađa bile su hektometarske i krivinske oznake, padokazi i druga željeznička imovina.

- Služba za obezbjeđenje Željeznica Republike Srpske obaviještena je da su operativnim radom policijskih službenika PS Osmaci rasvijetljene navedene krađe. Po riječima policijskog inspektora, osumnjičena lica priznala su izvršenje više krivičnih djela koja se odnose na krađu željezničke imovine – kaže Srđan Danilović, šef Službe za obezbjeđenje.

Danilović ističe da je do rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela došlo na osnovu analize krađa na dijelu pruge Caparde – Zvornik Novi od strane Službe za obezbjeđenje, identifikovanja dionice sa koje se krade željeznička imovina i dogovora sa policijskim službenicima vezano za nadgledanje kritičnih dijelova infrastrukture.

Navedenim krađama nanesena je šteta Željeznicama Republike Srpske u iznosu oko 1.500 konvertibilnih maraka.

Željeznice Republike Srpske apeluju na sve koji primijete krađu da je prijave jer, pored materijalne štete, otuđenje željezničke imovine može ugroziti bezbjedno odvijanje željezničkog saobraćaja i ljudske živote.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com