Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Bartoš Kšeminski, predsjednik Uprave i Vojčeh Kramar, direktor izvoza poljske firme Nevag Gljivice predali su Željeznicama Republike Srpske kompletnu dokumentaciju sa ispitivanja lokomotive Grifin koja je vršena u Poljskoj radi dobijanja homologacije.

Dokumentacija je prevedena na srpski jezik i odnosi se na kompletan proces i proceduru dobijanja homologacije za tu električnu lokomotivu, a Upravi ŽRS dostavljena je na uvid 13. februara radi razjašnjavanja eventualnih pitanja ili nejasnoća.

- Zaprimljenu dokumentaciju pregledaće naše stručne službe, a potom idemo u dalju proceduru do testiranja. Ovo je ozbiljan posao kome tako i pristupamo kako ne bismo napravili neki pogrešan korak. O daljim koracima razgovaraćemo nakon testiranja koje treba da pokaže da li ta lokomotiva zadovoljava potrebe Željeznica Republike Srpske – rekao je Dragan Savanović, generalni direktor nakon sastanka Uprave sa predstavnicima poljske firme.

Vojčeh Kramar je istakao da će kompletna dokumentacija biti prilog uz zahtjev Regulatornom odboru radi dobijanja saglasnosti za dvomjesečnu probnu vožnju električne lokomotive Grifin na prugama Republike Srpske i Federacije, sa mogućnošću produženja ako to bude potrebno.

-  Bitno je da smo prije ispitivanja dogovorili niz aktivnosti koje se tiču i poljske fabrike  i Željeznica RS, kao što su obuka vaših mašinovođa i prisustvo naših ljudi sa lokomotivom. U principu smo dogovorili uslove testiranja, preostaje jedino usaglašavanje sitnica protokolarne prirode. Zajedno smo utvrdili i vremenski plan koji ne zavisi samo od nas, nego i od državne administracije, Regulatornog odbora i zakonskih rokova potrebnih za sve te aktivnosti, ali se nadamo da će lokomotiva moći da se testira na prugama u BiH, prije svega u Republici Srpskoj tokom ljetnih mjeseci – rekao je Kramar.

To ima smisla, smatra Kramar, tim prije što je ovdje ljeto toplije nego u Poljskoj, dok je zima tamo znatno hladnija, pa niske temperature sigurno neće biti problem s obzirom na veliko iskustvo firme Nevag Gljivice kao proizvođača, modernizatora i remontera lokomotiva koja postoji skoro 150 godina. 

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com