Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Predstavnici Željeznica Republike Srpske i ove godine posjetili su mališane u Prijateljskoj kući u Doboju i obradovali ih slatkim paketima. Prijateljstvo sa štićenicima Prijateljske kuće koji odrastaju bez roditeljskog staranja Željeznice Srpske njeguju duži niz godina na obostrano zadovoljstvo.

Slatki paketi koji su im i ove godine na trenutak uljepšali tešku svakodnevnicu, izmamili su osmijehe i privukli dječiju pažnju.

- Hvala vam što ste nas posjetili i ove godine, lijepa riječ i ovakav gest od strane Željeznica Republike Srpske ovoj djeci mnogo znače – kazala je Marlis Van Hofen koja već petnaestu godinu u Doboju uspješno vodi brigu o djeci bez roditeljskog staranja.

U Prijateljskoj kući u Doboju trenutno boravi osmoro djece uzrasta do 18 godina. Marlis Van Hofen u saradnji sa donatorima iz Holandije i pomoći humanih ljudi iz grada Doboja u svojoj kući prijateljstva do sada je odgojila i izvela na životni put 43 dece.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com