Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske i ove godine, u povodu Krsne slave kompanije „Svetog Vasilija Ostroškog“, raspisale su konkurs za izbor najboljeg likovnog rada na temu „Vozom kroz moj kraj“.

Konkurs je raspisan za učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj i otvoren je od 1. do 15.aprila 2014. godine.

Pravo učešća na konkursu, sa po jednim likovnim radom, imaju svi učenici od I do IX razreda.

Učenicima je u kreiranju radova pružena mogućnost ličnog izbora likovne tehnike koju će koristiti na formatu bloka broj V.

Željeznice Republike Srpske su za tri prvoplasirana najuspješnija učenička rada obezbijedile prigodne nagrade i ovim putem pozivaju učitelje i nastavnike osnovnih škola da upoznaju svoje učenike sa raspisanim konkursom i temom kroz koju mogu izraziti i prikazati svoja iskustva, ali i viđenja i želje vezane za putovanja željeznicom.

Radove je neophodno dostaviti pod šifrom u jednoj koverti, dok se rješenje šifre ( ime, prezime, tačna adresa, kontakt telefon, razred i škola) dostavlja uz rad u posebnoj koverti sa naznakom: likovni rad.

Likovni radovi učenika dostavljaju se na adresu:

Željeznice Republike Srpske a.d. Doboj
(likovni rad)
Svetog Save 71.
74000 Doboj

Svim učesnicima na likovnom konkursu, očekujući kao i do sada dobar odziv malih likovnjaka, Željeznice Republike Srpske žele uspješan rad.

Najuspješniji učesnici konkursa, nakon što komisija ŽRS izabere najbolje radove, biće kontaktirani i obaviješteni o vremenu i mjestu proglašenja i preuzimanja nagrada.

Konkurs za izbor najboljeg likovnog rada

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com