Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Članovi Nadzornog odbora i Uprave ŽRS obišli su radionicu za održavanje šinskih vozila (OŠV) u Prijedoru i novoformiranu radnu jedinicu za presovane sklopove gdje su se uvjerili u mogućnosti tehnološke linije.

U proces osposobljavanja radne jedinice koja će vršiti raspresavanje i napresavanje osovinskih sklopova u Sekciji OŠV Prijedor  uključen je i Mašinski fakultet Banjaluka u cilju pribavljanja upotrebne dozvole.

- Nakon nulte serije preko 50 osovinskih sklopova i određenih mjerenja i usklađivanja tehnološkog procesa rada, kalibracije mjernih uređaja i postrojenja koje vrši  „Orao“ Bijeljina,  od Mašinskog fakulteta očekujemo tokom ovog mjeseca pozitivno stručno mišljenje i kompletnu dokumentaciju kako bi se zvanično uputio zahtjev nadležnom ministarstvu za dobijanje upotrebne dozvole – rekao je Dragan Savanović, generalni direktor i predsjednik Uprave Željeznica Republike Srpske.

Pored novoformirane radne jedinice Nadzorni odbor je obišao i ostale proizvodne kapacitete za održavanje šinskih vozila kao i željezničku stanicu Prijedor gdje su se uvjerili u veoma loše stanje objekta i podržali Upravu da se radi projektna dokumentacija za renoviranje i modernizaciju staničnog područja.

- U Banjaluci je izgrađena nova željeznička stanica, u Doboju je renovirana već postojeća, mislim da je red da se nešto uradi i sa željezničkom stanicom u Prijedoru koja je u zaista lošem stanju. To svakako zavisi od finansijskih mogućnosti, ali bi trebalo što prije početi sa izradom projektne dokumentacije kako bi se i ta stanica dovela u bolje stanje – smatra Borislav Stevanović, predsjednik Nadzornog odbora.

Članove Nadzornog odbora i Uprave ŽRS primio je Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora na čijoj je teritoriji najstarija radionica za opravku šinskih vozila, koji im je ustupio salu u kojoj je i održana posljednja sjednica Nadzornog odbora, s obzirom da Željeznice Republike Srpske u Prijedoru nemaju adekvatan prostor.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com