Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Prugama ŽRS u petak je prošao posebni voz prepun mladih koji su se iz Zagreba uputili u Sarajevo.

Turističko putovanje, upriličeno povodom Dana žena, organizovano je za studente Zagrebačkog univerziteta, prije svega za pripadnice ljepšeg pola kojima su se pridružili i njihovi pratioci.

Na željezničkoj stanici Doboj, od studenata saznajemo da su zadovoljni putovanjem vozom i da je atmosfera odlična, a kako kažu Dora i Ivana, prava praznična, kako su i očekivali u ovom „osmomartovskom“ vozu.

- U Sarajevu boravimo tri dana. Biće zabave i muzike, odlično je – kaže Ivona.  

U sličnom tonu govori i Viktorija, studentkinja Zagrebačkog univerziteta. Porijeklom Amerikanka,  jedina je izašla na peron dobojske željezničke stanice da iznese svoje utiske o putovanju.

Praznični osmomartovski voz u nedjelju se vratio bezbjedno u Zagreb. Prugama Željeznica Srpske pratio ih je i kontrolor za bezbjednost željezničkog saobraćaja Danilo Ristić, koji nije skrivao zadovoljstvo dobro obavljenim poslom i turističkom vožnjom koja se odvijala bez problema.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com