Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, kao i prethodnih godina, povodom obilježavanja Dana željezničara, u Banjaluci je 10. maja služen parastos poginulim borcima Željeznica Republike Srpske.

U organizaciji Boračke organizacije banjalučkog željezničkog čvora, u prisustvu rodbine i prijatelja, prisutni su paljenjem svijeća i minutom ćutanja odali dužnu počast za 25 boraca koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Danas smo se okupili ovdje kako naše kolege ne bismo zaboravili. Oni su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske jer su svoje živote položili za nju, za krst časni i vjeru svoju - rekao je Draško Božić, predsjednik Boračke organizacije banjalučkog željezničkog čvora.

Vijence su položili mnogobrojna rodbina i prijatelji, predstavnici Boračke organizacije banjalučkog željezničkog čvora, predstavnici Gradske boračke organizacije, predstavnici Odjeljenja za boračko - invalidsku zaštitu grada Banjaluka, predstavnici Boračke organizacije ispred  Željeznica RS, zatim Boračka organizacija prijedorskog čvora, kao i predstavnici sindikalnih organizacija Željeznica Republike Srpske.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com