Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U Doboju je danas održana konstitutivna sjednica novog Nadzornog odbora, na kojoj je za predsjednika izabran Mladen Mićić, diplomirani pravnik a za njegovog zamjenika Dijana Kalenić, diplomirani inženjer informatike.

Pored Mladena Mićića, novi članovi Nadzornog odbora su i Mladen Lazarević i Aleksander Ignjić, obojica diplomirani ekonomisti, dok su Branislav Dabić, diplomirani pravnik i Dijana Kalenić i u prethodnom mandatu bili članovi tog organa.

Nadzorni odbor je održao i prvu vanrednu sjednicu na kojoj su produženi mandati vršiocima dužnosti u aktuelnoj Upravi.

- Željeznice Republike Srpske su veliki sistem, bremenit problemima, a na nama je da ih, u dobroj saradnji, nastojimo rješavati – rekao je novoizabrani predsjednik Nadzornog odbora čestitajući imenovanja za vršioca dužnosti generalnog direktora Zoranu Ilinčiću i vršiocima dužnosti izvršnih direktora Poslova operacija i Poslova infrastrukture, Draganu Zelenkoviću i Igoru Vasiljeviću.

Odluku o imenovanju članova novog Nadzornog odbora donijela je Skupština akcionara na sjednici koja je održana 24. maja.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com