Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Zoran Ilinčić, zajedno sa članovima uprave preduzeća ,upriličio je danas u Doboju  radni sastanak  sa Mladenom Krekićem,načelnikom opštine Modriča sa saradnicima.

Tema sastanka bila je poboljšanje uslova za prelazak preko pruge na pružnom prelazu koji vodi u  naselja „ Modriča 3“ i „Modriča 5“.

Na današnjem sastanku  definisane su i sve neophodne procedure te plan aktivnosti , opštine Modriča i Željeznica Republike Srpske,koje je potrebno sprovesti kako bi se pokrenule planirane aktivnosti na području ove lokalne zajednice.

Razgovarano je i o redovnim aktivnostima na održavanju putnih prelaza koji su u nadležnosti lokalnih zajednica a koji su i upravljači puteva, te o primeni Zakona o željeznicama kojim je definisano da se trenutni broj putnih prelaza  u lokalnim zajednicama svede na optimalan broj, što podrazumeva da minimalno rastojanje između dva putna prelaza iznosi dva kilometra.

 Na području opštine  Modriča  trenutno se nalazi 26 putnih prelaza.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com