Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Nakon uspješnog perioda probnog rada, u srijedu 3.7.2019. godine u 12 časova, u redovan rad stavljaju se signalno - sigurnosni uređaji i oprema u okviru projekta PS 03 “Modernizacija sistema signalizacije i telekomunikacija na dionici pruge Doboj – Banja Luka”.

Dobijenom upotrebnom dozvolom od strane Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske stekli su se svi neophodni uslovi za puštanje u redovan rad novougrađenih sistema, u punom kapacitetu.

Od 3. jula,  puštanjem u redovan rad novougrađenih sistema, povećava se propusna i prevozna moć pruge i smanjuju vozna vremena vozova. Vozovi neće smanjivati brzine u službenim mjestima, odnosno vozovi će voziti redovnim brzinama po važećem Redu vožnje ŽRS.

Puštanjem u stalni rad povećavaju se brzine u službenim mjestima i na putnim prelazima, koje su bile ograničene tokom trajanja probnog rada. Uvode se građevinske brzine u rasponu od 20 do maksimalnih 100 km/h. U zavisnosti od građevinskih uslova pruge, prilagođene su i brzine vozova kroz stanična područja i preko putnih prelaza.

Realizacijom projekta modernizacije smanjila se i potreba za izvršnim osobljem, skretničarima i čuvarima pružnih prelaza, određen broj izvršnog osoblja stekao je neophodne uslove za odlazak u penziju, a dio radnika preraspoređen je na druga radna mjesta (gde nedostaju ili je ukazana potreba za radnom snagom).

U okviru ovog projekta u redovan rad od 3.7.2019. godine stavljaju se signalno - sigurnosni uređaji u službenim mjestima: Ostružnja, Snjegotina, Jošavka, Čelinac, Vrbanja i Banja Luka, elektronski signalno - sigurnosni uređaji osiguranja 12 putnih prelaza, sistem za grijanje skretnica u ukrsnicama Stanari i Prisoje. U okviru projekta modernizovan je i sistem operativnih veza i lokalne telefonije, te građevinski uređeni pružni prelazi i stanični objekti.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com