Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske skromno i dostojanstveno obilježile su svoju Krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog i Dan željezničara, 12. maj. I ove godine, u holu upravne zgrade ispred spomen panoa za 305 poginulih željezničara odata je pošta, položeno cvijeće i prislužene svijeće.

Generalni direktor ŽRS Dragan Savanović, čestitajući Krsnu slavu zaposlenima u kolektivu, istakao je da u narednom periodu ovo preduzeće očekuje nastavak realizacije zacrtanih planova kako bi sljedeću slavu dočekali sa boljim poslovnim rezultatom.

- Iskreno se nadam da je pred nama period u kome ćemo imati više poslovnih uspjeha. Oporavak privrede donijeće i više posla za Željeznice. I dalje ćemo raditi na tome da imamo bolje pruge, lokomotive i vagone, što će, uz veće angažovanje radnika na njihovim poslovima, dovesti i do boljih rezultata – rekao je Savanović.

Vlada Republike Srpske, u okviru svojih mogućnosti podržavala je i do sada Željeznice Republike Srpske, a podrška neće izostati ni ubuduće.

-  Svjesni smo da subvencija od 25 miliona KM nije dovoljna ali to je ono što Vlada RS u ovom trenutku može da izdvoji za željeznice - rekla je u Doboju na obilježavanju Krsne slave pomoćnik ministra saobraćaja i veza Vesna Vožni.

Povodom obilježavanja Krsne slave cvijeće i vijenci položeni su i na spomen-obilježja u Prijedoru i Banjaluci čime je odata pošta poginulim željezničarima i u tim gradovima.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com