Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U Doboju je danas održan sastanak rukovodstva Željeznica Republike Srpske i predstavnika privrednog društva za železnički prevoz robe "Srbija Kargo".

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Vesna Vožni, te Sanja Dodig, ispred kabineta predsednika Vlade Republike Srbije.

Teme sastanka između ostalog bile su prevoz roba na prostorima kako Republike Srpske tako i Srbije,aktivnosti na poboljšanju uslova na graničnom prelazu, te korištenje specijalnih veza između Republike Srpske i Srbije, što bi se moglo iskoristiti za međusobne ugovore o zakupu dizel motornih garnitura i dizel lokomotiva.

Na sastanku je bilo reči i o projektu restrukturisanja i aktivnostima koje je Srbija Kargo imala u dosadašnjem periodu, te su razmenjena iskustva u okviru ovog projekta.Jedan od zaključaka sa današnjeg sastanka je da je saradnju nacionalnih željeznica u novim tržišnim uslovima, potrebno dodatno učvrstiti I nadograditi,zarad obostranog boljitka.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com