Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Usled velikih kišnih padavina koje su proteklih meseci uzrokovale mnoge nepogode, u stanici Doboj došlo je do sleganja donjeg stroja pruge. 

Zbog pojave nestabilnosti, ulegnuća i sleganja koloseka, Sekcija za održavanje pruga u Doboju vrši radove na sanaciji 7,8 i 9 koloseka. 

- Dok traju radovi na sanaciji, koloseci 7,8 i 9 zatvoreni su za saobraćaj kako bezbednost željezničkog saobraćaja ne bi bila dovedena u pitanje. Sekcija za održavanje pruga iz Doboja uz podršku Sekcije za elektro tehničke poslove, saobraćajno - transportnu delatnost i vuču vozova, izvodi radove na uklanjanju kolosečne rešetke, zaprljanog materijala, ugradnji novog tamponskog sloja i tucaničkog zastora, te montiranju kolosečne rešetke – rekao je Jovan Maksimović, direktor Sekcije za održavanje pruga u Doboju.

Tokom obavljanja radova na sanaciji 7,8 i 9 koloseka u Doboju, koristi se teška motorna i sitna mehanizacija, angažovane su dizel lokomotive i manevarsko osoblje Željeznica Republike Srpske.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com