Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Članovi Uprave i predsednici reprezentativnih sindikata u Željeznica Republike Srpske danas su u Doboju nastavili razgovore na usaglašavanju predloga teksta Kolektivnog ugovora.

Teme o kojima su usaglašavani stavovi te dobrim delom dogovorene izmene i dopune bile su: rad zaposlenih u vreme državnih i verskih praznika kao i rad nedeljom i noćni rad, obračun troškova kod isplate dnevnica, naknada troškova prevoza za radnike koji rade u smenama i rešavanje problema zloupotreba, visina otpremnine prilikom odlaska radnika u penziju, regres,visina novčane naknade  u vidu pomoći prilikom rođenja deteta, visina novčane naknade u vidu pomoći usled smrti člana porodice, ugovori o radu izabranih predstavnika radnika kao i članarine u okviru fondova solidarnosti.

Usaglašeni stavovi sa današnjeg  sastanka biće sumirani,dopunjeni predlozi razmotreni, a razgovori članova Uprave i predsednika reprezentativnih sindikata u Željeznicama Republike Srpske, nastavljeni krajem iduće nedelje.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com