Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Nadzorni odbor Željeznica Republike Srpske na danas održanoj 4. redovnoj sednici u Doboju, za vršioca dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske, imenovao je Slavka Gligorića iz Lipca, diplomiranog inžinjera saobraćaja, na period do dva meseca.

Odluka o imenovanju na period do dva meseca, doneta je i za dosadašnje vršioce dužnosti, izvršnog direktora Poslova infrastrukture Dragana Zelenkovića iz Doboja, diplomiranog inžinjera saobraćaja, te vršioca dužnosti izvršnog direktora Poslova operacija Željka Radića iz Striježevice, diplomiranog inžinjera mašinstva.

Odluke o imenovanju Nadzornog odbora Željeznica Republike Srpske, vršilaca dužnosti izvršnih i generalnog direktora ŽRS, stupaju na snagu u petak 27.9.2019. godine.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com