Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Abasador Italije u BiH Nicola Minasi, zajedno sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Slavkom Gligorićem, posetio je u Banjaluci, Centar za daljinsko upravljanje željezničkim saobraćajem.

Ambasador Italije u BiH nakon saznanja da u Banjaluci postoji i funkcioniše savremen Centar za daljinsko upravljanje, najavio je svoju posetu u želji da se upozna sa načinom rada.

Tom prilikom ambasadoru je predstavljen projekat „Modernizacija sistema signalizacije i telekomunikacija na deonici pruge Doboj – Banja Luka“  čiji su signalno – sigurnosni uređaji i oprema u redovan rad pušteni početkom jula 2019. godine.

Tokom susreta bilo je reči i o potencijalnoj saradnji Željeznica Republike Srpske, sa italijanskim prozvođačima željezničkih mašina kao i infrastrukturne opreme.

-Ostvarili smo veoma dobru komunikaciju, ambasador Minasi je bio otvoren i ponudio je saradnju u vidu održavanja određenih prezentacija kod nas, italijanskih privrednika i proizvođača željezničke opreme i to za obe željezničke kompanije u BiH – rekao je Slavko Gligorić, vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske.

Modernizacija i rekonstrukcija signalno - sigurnosnih i telekomunikacionih uređaja, nova tehnička i tehnološka rešenja omogućila su kvalitetniji, bezbedniji i jeftiniji rad željeznica na deonici Doboj-Banjaluka.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com