Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Iako su svi putni prelazi na prugama Željeznica Republike Srpske obezbeđeni u skladu sa zakonskim propisima, a način i nivo osiguranja putnog prelaza zavise od kategorije puta, dopuštene brzine na pruzi i gustine drumskog saobraćaja, što je definisano zakonom i propisima koji uređuju oblast željeznica, Željeznice Republike Srpske nastoje da povećaju nivo osiguranja u cilju povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Međutim, neodgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, koji zanemarujući saobraćajne propise nastavljaju kretanje vozila preko putnog prelaza i pored uključene svetlosne signalizacije ili spuštenog polubranika, ugrožavajući na taj način svoju bezbednost i uzrokujući značajnu materijalnu štetu, najčešći je uzrok nezgoda na putnim prelazima.

Iako je broj vozača koji se neodgovorno ponašaju u drumskom saobraćaju manji od kada prelaze preko pruge na putnim prelazima prate i nadzorne kamere, ugrožavanje lične i opšte bezbednosti kao i uzrokovanje materijalne štete i dalje je prisutno.

Najnoviji događaj desio se juče 12.11.2019. godine  u jutarnjim časovima na putnom prelazu Incel – Vrbanja, kada su nepoštujući svetlosnu  i drumsku signalizaciju dva vozača putničkih vozila ugrozili ličnu bezbednost, kao i bezbednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja.

Prvi vozač putničkog automobila  je prešao preko putnog prelaza uprkos svetlosnom signalu koji je najvljivao prolazak voza, dok se drugi neprimereno zaustavio i tom prilikom naneo i materijalnu štetu Željeznicama Republike Srpske.

Polubranik na putnom prelazu spustio se na neprikladno zaustavljen putnički automobil, i tom prilikom je napukao prerezivi uložak polubranika što je pruzrokovalo i materijalnui štetu Željeznicama Republike Srpske.

S obzirom da željezničko osoblje postupa u skladu sa propisima i zbog vanrednih događaja na putnim prelazima vozove zaustavlja kako bi se osigurala bezbednost saobraćaja i u tim situacijama, nisu zanemarljivi ni troškovi habanja kočionih elemenata na lokomotivama.

Željeznice Republike Srpske nastoje i uspievaju u tome da saniraju, poprave i zamene svaki, namerno ili ne, polomljen i uništen branik, polubranik ili bilo koji deo svetlosne signalizacije ulažući značajna sredstva koja bi mogle da iskoriste u drugu svrhu.

Neodgovorno i bahato ponašanje na putnim prelazima svakako je za osudu, ali je vandalizam u različitim oblicima teško sprečiti ukoliko ne postoji  svest o opasnostima i posledicama takvog ponašanja i opšta kultura bilo kog pojedinca u saobraćaju.

Zato je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja  saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posledice.

Kako se ponašaju neodgovorni učesnici u drumskom saobraćaju možete pogledati u dva video zapisa na zvaničnom FB profilu Željeznica Republike Srpske.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com