Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Uprava Željeznica Republike Srpske u okviru  procesa restrukturisanja preduzeća u skladu sa projektom Svetske banke, radi  prvenstveno sa ciljem očuvanja bezbednosti  u odvijanju željezničkog saobraćaja, nastoji sačuvati kvalitetne  i neophodne radnike, te osigurati prevoz i ostvariti prihode. 

Naglasio je juče vršilac dužnosti generalnog direktora  Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić, na sastancima održanim sa članovima uprave i predstavnicima Sindikata željezničara , Samostalnog sindikata saobraćajno - transportne delatnosti i Samostalnog sindikata za održavanje šinskih vozila.

Sastanci  da članovima uprave ŽRS na kojima se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u preduzeću, procesu restrukturisanja, rešavanju problema nedostatka određenog profila radnika,voznih sredstava,radioničkih kapaciteta, mogućnosti prekvalifikacije zaposlenih, nastojanju da se omoguće i stvore uslovi za povećanje plata, uslovima rada zaposlenih u izvršnoj službi  i obračunu viška sati, te organizovanju periodičnih stručnih ispita, održani su na inicijativu sindikalnih predstavnika Sindikata željezničara, Samostalnog sindikata saobraćajno - transportne delatnosti i Samostalnog sindikata za održavanje šinskih vozila.

Motivisati i stimulisati svakog kvalitetnog radnika da ostane na željeznici,  te da odgovorno i savesno izvršava svoje radne zadatke ono je na čemu ćemo insistirati. Teški zadaci su pred nama ali u ovom procesu u kome se moramo držati zajedno i održati nivo prevoza  koji određuje i priliv finansijskih sredstava , samo zajedničkim zalaganjem uspećemo  realizovati zacrtane ciljeve – rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com