Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Želјeznice Republike Srpske već tradicionalno na kraju još jedne kalendarske godine, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, za decu svojih radnika organizovale su podelu novogodišnjih paketića u vozovima u Doboju, Banjaluci, Prijedoru i Novom Gradu.

Povodom nastupajuće 2020.godine u Želјeznicama Republike Srpske ove godine podijelјeno je ukupno 460 novogodišnjih paketića.

U Novom Gradu podeljeno je 32 novodišnja paketa gde su se mališani vozili do Dobrljina,u Prijedoru 60 a vožnja je trajala do Omarske i nazad, u Banjaluci čiji su se mališani vozili do Čelinca podeljeno je 87 dok je u Doboju mališane voz prevozio do Osječana a Deda Mraz podelio ukupno 281 paketić.

Sergej, Miloš i Mila bili su deo vesele družine koja će druženje sa Deda Mrazom u vožnji vozom dugo pamtiti i prepričavati drugarima. Uz praznične pesmice, mnogo smeha i dobrog raspoloženja novogodišnji vozovi su i ovogdišnjji zadatak na radost prisutnih uspešno ispunili.

Uprava Željeznica Republike Srpske obezbedila je novogodišnje paketiće, Sekcije saobraćajno transportne delatnosti  i Vuče vozova organizovale su vozove za prevoz dece, a sindikalne organizacije ŽRS organizovale su podelu.

I ove godine, u gostima Željeznica Republike Srpske bili su i mališani iz Edukativnog centra  "Dajte nam šansu – Zvjezdice“ iz Banjaluke za  koje je obezbeđeno 30 paketića.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com