Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Novogodišnji prijem za rukovodioce, saradnike i predstavnike sindikata u Željeznicama Republike Srpske organizovan je tradicionalno i na kraju kalendarske 2019. godine, kako bi se sumirali rezultati rada, ocenilo šta je bilo dobro, šta je neophodno menjati i na čemu treba više raditi u narednoj godini.

-Željeznice Republike Srpske 2019. godinu koja je bila teška za sve nas, ipak završavaju sa dobrim rezultatima. Ovo je kada sve sagledamo, možda bila i presudna godina za željeznice, uzimajući u obzir sve procese u okviru reformi koje sprovodimo.Projekat restrukturisanja koji teče po planu i koji je naš zajednički zadatak, zahteva od svih nas da i u narednoj godini damo svoj maksimalan doprinos, koji je svakako bio prisutan i do sada.Nastojaćemo da u 2020. godini uspešno završimo sve preostale zadatke koji su pred nama, to moramo činiti još energičnije zarad zajedničkog cilja, te nakon završetka ovog velikog posla ući u jednu fazu mnogo lakšeg rada za sve nas– istakao je vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić.

Upućujući čestitke za predstojeće praznike svojim saradnicima kao i svim zaposlenima u Željeznicama Republike Srpske vršilac dužnosti generalnog direktora, poželeo je dobro zdravlje, porodičnu sreću te poslovne i lične uspehe u narednoj 2020. godini.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com