Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Na danas održanom sastanku članova Uprave Želјeznica Republike Srpske i predsednika osam sindikalnih organizacija ŽRS, usvojena su dva zaklјučka kao rezultat zajedničkog dogovora.

Prvi zaklјučak je da pitanje ostvarenih viška sati zaposlenih u izvršnoj službi, bude isplaćivano kao naknada za prekovremeni rad.

Dok je drugim zaklјučkom dogovoreno da se u cilјu usklađivanja plata sa rastom najniže plate, a na osnovu odluke Vlade RS, za mesec januar donese odluka o linearnom uvećanju plate za sve zaposlene.

U narednoj sedmici planirano je organizovanje novog zajedničkog sastanka kome bi prisustvovali i predstavnici resornog ministarstva, a  na kome bi se nastavili razgovori sa predstavnicima sindikata i o drugim aktuelnim pitanjima.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com