Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U Doboju je održan početni sastanak menadžmenta Željeznica Republike Srpske, članova tima Jedinice za implementaciju i upravljanje projektom restrukturiranja te predstavnika Ministarstva saobraćaja i veza RS, sa članovima Konzorcijuma Deloitte i MC Mobility, zaduženog za pripremu organizacionog restrukturiranja ŽRS.

Na prvom radnom sastanku održana je prezentacija Konzorcijuma Deloitte i MC Mobility „Sistemi organizacije, računovodstva i upravljanja imovinom“, gde je predstavljen dinamički plan i metodologija za organizacionu i upravljačku strukturu u cilju pripreme nacrta za planiranje i implementaciju nove organizacione strukture Željeznica Republike Srpske.

-Željeznice Republike Srpske su svesne težine zadatka koji je pred nama u okviru procesa restrukturiranja, ali smo takođe spremni i da posao uradimo na najbolji mogući način.Stručnjaci sa iskustvom ispred Željeznica Republike Srpske čine oformljeni tim koji će raditi na ovom delu projekta, verujem na obostrano zadovoljstvo – istakao je vršilac dužnosti generalnog direktora ŽRS Slavko Gligorić.

Pored neophodne pripreme i dostave baze podataka, timovi ispred Željeznica Republike Srpske i Konzorcijuma Deloitte i MC Mobility, održavaće redovne radne sastanke kako bi se ispoštovali rokovi, predviđeni za finalizaciju organizacionog restrukturiranja ŽRS.

Konzorcijum Deloitte i MC Mobility izabran je za konsultantske usluge za organizaciono restrukturiranje Željeznica Republike Srpske, nakon javnog poziva raspisanog u novembru 2018. godine.Izabrani su metodom izbora najboljeg kvaliteta, opsežnog iskustva u oblasti poslovnog planiranja željeznica, te ugovaranja javnih usluga ovlašćenih i korištenih u okviru pravne tekovine EU za željeznice.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com