Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U cilјu prevencije i kontrole infekcije nove korona virusne bolesti (COVID-19) Institut za javno zdravstvo Republike Srtpske, izdao je Uputstvo o načinu čišćenja i merama dezinfekcije vozila i staničnih mesta, svih javnih prevoznika u Republici Srpskoj.

Želјeznice Republike Srpske na osnovu izdatog Uputstva, primenjuju preventivne mere u cilјu zaštite zaposlenih, putnika, kao i svih korisnika želјezničkog saobraćaja.

-Na osnovu dobijenog uputstva o pojačanim merama zaštite i dezinfekcije staničnih mesta i vozova u svim organizacionim jedinicama na terenu, kao i u stanici Doboj,  primenjuju se pojačane aktivnosti čišćenja i dezinfekcije staničnog prostora, perona,vagona, pothodnika, staničnog platoa, staničnih javnih toaleta i svih ostalih sanitarnih čvorova – naglasio je šef stanice u Doboju, Rade Blagojević.

Dezinfekcija i čišćenje staničnog prostora, stalna je obaveza  radnog osoblјa koja se redovno izvršava, s tim da su nastankom opasnosti od širenja zaraze korona virusom, procedure učestalije i obavlјaju se po preporuci i uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske..

Merama prevencije u borbi protiv širenja korona virusa, zaposleni na Želјeznicama Republike Srpske preduzeli su neophodne aktivnosti kako bi se preventivnim delovanjem sprečila pojava širenja korona virusa.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com