Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Uprava Željeznica Republike Srpske na danas održanoj vanrednoj sednici, donela je odluku o hitnoj izradi „Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama“ a povodom trenutne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, u cilјu prevencije , zaštite i kontrole širenja nove korona virusne bolesti (COVID-19).

Uprava Željeznica Republike Srpske shvatajući ozbiljnost epidemiološke situacije a u cilju prevencije i zaštite od širenja virusa, zaštite zaposlenih, kao i korisnika željezničkog saobraćaja, pored obavezne redovne dezinfekcije prostora, staničnih mesta i voznih sredstava preduzima niz novih mera.

Svi organizacioni delovi Željeznica Republike Srpske upoznati su sa aktivnostima na izradi nove organizacije rada preduzeća, sa smanjenjem broja zaposlenih na radnim mestima u cilju prevencije i zaštite, sve dok traje period širenja virusa.

Plan je da rizične grupe zaposlenih, odnosno osobe obolele od kardiovaskularnih bolesti, trudnice, porodilje i lica koja su slabijeg zdravstvenog stanja odnosno podložna infekcijama, svoje radne zadatke obavljaju u izolaciji iz svojih domova.

Takođe, neophodno je da se sva lica zaposlena u Željeznicama Republike Srpske  a koja su iz područja zahvaćenih virusom korona, u proteklom periodu doputovala u Republiku Srpku, kao i lica koja pristižu iz zaraženih područja, obavezno putem telefona jave svojim neposrednim rukovodiocima, koji će ih uputiti na dalje postupanje neophodne i obavezne izolacije

Izrada „Plana  zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama“ sa hitnim merama koje će se provoditi u Željeznicama Republike Srpske, izrađuje se na osnovu preporuka Instituta za zdravstvo Republike Srpske, Ministarstva zdravlja RS ,Vlade Republike Srpske te epidemiološke službe Grada Doboja i lokalne zajednice.

 

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com