Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Uprava Željeznica Republike Srpske na danas održanoj 26. vanrednoj sednici, usvojila je „Plan prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID -19“ u Željeznicama Republike Srpske a.d. Doboj.

Planom prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID – 19, utvrđene su obavezne mere i aktivnosti u cilju suzbijanja širenja infekcije na radnom mestu zaposlenih, te preventivne mere zaštite radnika i neometanog kontinuiteta poslovanja preduzeća.

Formiran je Štab za vanredne situacije koji rukovodi i koordinira pri provođenju svih mera i zadataka, prati stanje zaštite i predlaže mere za poboljšanje istih, te redovno informiše zaposlene o preduzetim aktivnostima u prevenciji za suzbijanje pojave širenja korona virusa. Članovi štaba usko sarađuju sa nadležnim organima, te o svim planiranim aktivnostima informišu Upravu Željeznica Republike Srpske.

U cilju što efektnijeg provođenja mera prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID -19                    imenovani su Poverenici – direktori Sektora i Sekcija, te šefovi službi u Željeznicama Republike Srpske, uz obavezu da svakodnevno izveštavaju članove Štaba za vanredne situacije o stanju i preduzetim merama u organizacionim jedinicama za koje su zaduženi.

Uprava Željeznica Republike Srpske donela je odluku o provođenju usvojenog Plana po jasno propisanim uputstvima u svim organizacionim jedinicama, a svako namerno izazivanje i ugrožavanje bezbednosti zaposlenih biće tretirano kao krivično delo.

U cilju prevencije, zaštite i kontrole širenja korona virusa, neophodno je da se sva lica zaposlena u Željeznicama Republike Srpske, a koja su iz područja zahvaćenih virusom korona u proteklom periodu doputovala u Republiku Srpsku, kao i lica koja pristižu iz zaraženih područja, putem telefona jave svojim neposrednim rukovodiocima, koji će ih uputiti na dalje postupanje.

Direktori svih Sektora uz saglasnost Uprave ŽRS organizovaće minimum procesa rada na način da se radnicima koji nisu neophodni u procesu rada, omogući korištenje godišnjih odmora, kao i rad od kuće gde je to moguće organizovati.

„Plan prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID -19“ u Željeznicama Republike Srpske a.d. Doboj, biće distribuiran u sve organizacione delove preduzeća, kako bi svi zaposleni bili upoznati sa neophodnim merama i aktivnostima, te neophodnom načinu ponašanja u novonastaloj vanrednoj situaciji.

Na današnjoj vanrednoj sednici Uprave ŽRS donesene su i odluke o nabavci neophodne zaštitne opreme lateks rukavica i higijenskih maski, te dezinfekcionih sredstava, odluka o  dezinfekciji prostora i objekata u svim željezničkim čvorovima kao i vučnih vozila, vagona i pružne mehanizacije.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com