Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Okružni privredni sud u Doboju, na predlog Željeznica Republike Srpske, doneo je  16.3.2020. godine, Rešenje o otvaranju postupka restrukturiranja Željeznica Republike Srpske.

Prema podnesenom predlogu i dostavljenim prilozima od strane Željeznica Republike Srpske, Okružni privredni sud u Doboju utvrdio je da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi, za otvaranje postupka restrukturiranja Željeznica Republike Srpske.

Okružni privredni sud u Doboju istim Rešenjem imenovao je i poverenika u postupku restrukturiranja Željeznica Republike Srpske, te zakazao ročište za ispitivanje potraživanja za 21.5.2020. godine.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com