Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Vršilac dužnosti generalnog direkora Želјeznica Republike Srpske Slavko Gligorić,  u povodu prestojećeg praznika Vasksenja Hristovog, uputio je iskrene čestitke svim  želјezničarima, kao i vernicima  u Republici Srpskoj koji slave Vaskrsenje Hristovo.

-Upućujem iskrene čestitke i želim vam da  predstojeće praznične dane provedete u miru, zdravlјu i radosti, u krugu svojih porodica i  sa želјom da ovo teško vreme što pre prođe. Vasrkšnji praznik, posvećen miru, zdravlјu i napretku naših porodica, kao i praznični duh razumevanja i opraštanja, uvek nas podsećaju na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja, kao i širenja Hristove lјubavi, sloge i mira među lјudima. Želim vam da ovaj praznik dočekete  i proslavite  sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlјu, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem, uz najradosniji pozdrav Hristos vaskrse!

                                                                                                                                                 V.D.generalnog direktora
                                                                                                                                                         Slavko Gligorić

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com