Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju putnike, korisnike željezničkog putničkog saobraćaja, da je došlo do izmena u Redu vožnje u lokalnom putničkom saobraćaju, na relacijama Dobrljin – Banjaluka i Banjaluka – Novi Grad

Voz koji je do sada saobraćao na relaciji Dobrljin - Banja Luka, sa polaskom iz Dobrljina u 18 časova i 32 minuta, po novom Redu vožnje od danas saobraća sa polaskom u 18 časova i 42 minuta.

Kod voza  na relaciji Banja Luka - Novi Grad, vremena saobraćanja su nepromenjena do Piskavice, ista se menjaju od Piskavice do Novog Grada, jer je ukrštanje vozova izmešteno iz Piskavice u Omarsku.

Sve detaljne informacije o polascima i dolascima vozova Željeznica Republike Srpske, nalaze se na internet stranici zrs-rs.com u rubrici Red vožnje.

Željeznice Republike Srpske svim putnicima žele ugodnu i bezbednu vožnju, uz obavezno poštovanje svih propisanih epidemioloških mera zaštite.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com