Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Vlada Republike Srpske na juče održanoj 113. sednici u Banjaluci, nakon što je razmotrila Informaciju o organizaciji Želјeznica Republike Srpske, i saglasila se da preduzeće bude organizovano kao holding, donela je Zaklјučak o budućoj organizaciji ŽRS.

Vlada Republike Srpske ovim Zaklјučkom dala je saglasnost, da Želјeznice Republike Srpske budu organizovane kao holding preduzeće sa zavisnim preduzećima za infrastrukturu, prevoz putnika i prevoz robe.

Radionice za opravku želјezničkih vozila i vuča vozova, na osnovu donetog Zaklјučka Vlade Republike Srpske, funkcionisaće u okviru zavisnog preduzeća za teretni saobraćaj.

Želјeznice Republike Srpske nakon usvojenog Zaklјučka Vlade Republike Srpske, nastavlјaju aktivnosti na provođenju projekta restrukturisanja preduzeća.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com