Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Predstavnici Željeznica Republike Srpske su djeci bez roditeljskog staranja koja se nalaze u dobojskoj „Kući prijateljstva“ uručili tri paketa prehrambenih proizvoda. Devetoro djece o kojima se brine Holanđanka Marliz van Hofen, obradovalo se slatkišima i poklonima koji su im uručeni.

-To je lijep znak pažnje za moju djecu. Oni su naša budućnost. i lijepo je kada se neko sjeti, obiđe ih i obraduje poklonima. Posebno me raduje što ova lijepa gesta nije vezana ni za jedan praznik, pa smo svi prijatno iznenađeni – rekla je Marliz van Hofen.
Kroz „Kući prijateljstva“ prošlo je oko četrdesetoro djece, a ova humanitarna organizacija počela je sa radom prije četrnaest godina.
Ovo nije prvi put da Željeznice Republike Srpske poklonima pomažu napuštenu djecu. Inače „Kuća prijateljstva“ se uglavnom oslanja na donacije iz Holandije a pomoć dobija i od lokalne zajednice.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com