Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Znanje i lično usavršavanje u struci za koju ste se opredijelili je veoma važno za vaš budući rad ali i za Željeznicejer se od mladih saobraćajnih inžinjera očekuje da, kad ispeku zanat, dostojno zamijene starije, pa i da budu bolji od njih, rekao je Dragan Savanović, generalni direktor na sastanku sa diplomiranim inžinjerima saobraćaja koji svoja iskustva stiču u ŽRS.

Generalni direktor je u razgovoru skrenuo pažnju mladim kolegama da propise moraju poštovati, ali da se ne smiju izgubiti u njima, nego da uključe struku, znanje i logiku i ono što se može mijenjaju nabolje, da se u radu nametnu znanjem, novim idejama i inicijativom. Prijedlozi i inovacije da se radi efikasnije i postigne više sa manje troška uvijek su dobrodošli.
To podrazumijeva da su dobro savladali teoriju koju treba da iskoriste u praksi bez ustručavanja, vjerujući u sebe, ali moraju uvijek imati na umu da bezbjednost nikada ne smije biti ugrožena.
- Volja i želja da se nešto uradi ne smije ostati samo želja. Nove ideje treba razmotriti, dobre prihvatiti i raditi na njihovoj realizaciji. Samo tako možemo uvoditi nove procedure i ići naprijed. Mladi inžinjeri moraju naći svoje mjesto akoje je to mjesto zavisi isključivo od njihove sposobnosti i želje da svojim angažmanom učestvuju u unapređenju ambijenta u kome radimo i razvoju željezničkog sektora – rekao je Savanović.
Mladim inžinjerima obratio se i Draženko Todorović, izvršni direktor Poslova operacija.
- Šansu koju imate ne smijete prokockati, jer od vašeg odnosa prema poslu, nastojanja da svoje znanje primijenite u praksi, ali i da nastavite da usvajate nova znanja, zavisi na kojoj ćete poziciji sutra biti, a za dobre inžinjere biće mjesta i u novoj organizaciji preduzeća – istakao je Todorović.
S obzirom da Željeznicama RS predstoji restrukturiranje mladi inžinjeri će moći da se usko specijalizuju za određene poslove, a iskustvo koje stiču prolazeći kroz razne faze rada na željeznici biće im dragocjeno.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com