Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Od dobijanja rješenja kojim ih Ministarstvo saobraćaja i veza ovlašćuje da mogu vršiti održavanje, modifikaciju i rekonstrukciju i teretnih vagona, radnici Sekcije za održavanje šinskih vozila (OŠV) Banjaluka uradili su velike opravke na11 vagona, a do kraja jula planirano je da se posao završi na još četiri.

Tako, pored prijedorske radionice koja radi opravke teretnih kola, banjalučka radionica daje svoj doprinos u osposobljavanju što većeg broja vagona potrebnih za prevoz robe i dodatno upošljava svoje radnike.
Pored redovnih poslova na održavanju putničkih vagona i vozila za željezničke svrhe, farbanja lokomotiva i rada na kolima uzanog kolosijeka, u toj Sekciji kažu da je realno očekivati opravku 40 teretnih vagona godišnje, a ako ne bude posla na programu koji su do sada isključivo radili, onda mogu uraditi i više.
- Za veći obim biće potrebno zaposliti četiri bravara - zavarivača jer je to usko grlo s obzirom na strukturu zaposlenihu radionici. Time bi se kapacitet povećao za još dva vagona mjesečno i ubrzao posao na opravkama teretnih vagona – kaže Siniša Janjetović, direktor Sekcije za održavanje šinskih vozila Banjaluka.
U Sekciji nastoje da uposle i radnike koji nisu bravari, zavarivači ni farbari neophodni za rad na opravci teretnih kola, uključujući ih u faze u kojima mogu dati svoj doprinos.
Pošto radionica prvobitno nije bila namijenjena za održavanje teretnih kola, tehnološki proces trebalo je prilagoditi kapacitetima u radionici i napraviti određeni broj pristroja i alata da bi mogli da rade određene faze. Rezervne dijelove uzimaju iz Sekcije OŠV Prijedor, gdje voze na ispitivanje i određene sklopove, kao što su odbojnici, što zahtijeva dodatno vrijeme.
- I pored sitnih problema zadovoljni smo tempom kojim se ovaj posao radi jer je to novi program pa je period prilagođavanja neophodan. Naravno, potrebno je brusiti kvalitet kako bi sve bilo odrađeno što brže i što bolje – ističe Janjetović. Iako novi u tom poslu, u saradnji sa ostalim dijelovima preduzeća iz ove oblasti nastoje da urade posao na opšte zadovoljstvo, povećaju broj ispravnih teretnih vagona i uposle svoje radnike.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com