Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Generalni direktor Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović sa saradnicima obišao je kompanije sa kojima su sklopljeni ugovori o proizvodnji 37 novih teretnih vagona, rekonstrukciji 50 i remontu sa modernizacijom 195 teretnih vagona kako bi se upoznali sa dinamikom i kvalitetom radova.

Iako se, zbog kašnjenja uplate avansa, kasnilo sa početkom realizacije ovih, za ŽRS veoma važnih ugovora, u kompanijama ističu da će ugovoreni rokovi biti ispoštovani. Važno je napomenuti da su svi poslovi obezbijeđeni bankovnim garancijama.
„Tatravagonka Bratstvo“ završiće svoje obaveze po ugovoru o rekonstrukciji i remontu sa modernizacijom 245 teretnih vagona u predviđenom roku, rečeno je predstavnicima ŽRS u Subotici.
- Radovi se obavljaju pod stalnim nadzorom našeg kontrolno-prijemnog organa. Kvalitet je na visokom nivou jer se ugrađuju dijelovi koji imaju potrebne sertifikate, defektaža se radi zajednički, a stari materijal lageruje po kategorijama. Do kraja sedmice se očekuje da sedam vagona iz rekonstrukcije i 23 iz remonta budu dopremljeni u Željeznice RS – kaže Savanović.
U radu je tridesetak vagona koji će po završetku biti dopremljeni u ŽRS a put Subotice će nova kompozicija.
Povratkom radnika sa kolektivnog godišnjeg odmora ovih dana trebalo bi da počne i proizvodnja 37 novih vagona u „Goši“ iz Smederevske Palanke za potrebe ŽRS. Avans po ovom ugovoru je takođe kasnio pa i početak radova. Kontrolno-prijemni organ ŽRS će i u toj kompaniji pratiti sve faze i kvalitet proizvodnje.
U „Goši“ tvrde da će proizvodnja, s obzirom da su pripremni radovi završeni, biti okončana i prije ugovorenog roka, odnosno kraja 2013. godine.
Tokom boravka u Srbiji delegacija Željeznica Republike Srpske, zajedno sa delegacijom Železnica Srbije, posjetila je Livnicu Požega i razgovarala o nastavku uspješne saradnje koja traje već godinama.
Požeška livnica jedina je fabrika na Balkanu, koja u svojim pogonima proizvodi papuče za vagone i lokomotive i izvozi ihna tržište Evrope, Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza. Riječ je o fabrici sa novom opremom za proizvodnju papuča,tačnije kočnih umetaka za lokomotive, putničke i teretne vagone, koji se proizvode od takozvanih kompozitnih materijala bez azbesta i po licenci njemačke firme "Bremskerl" iz Hanovera.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com