Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske privele su kraju projekat osiguranja u stanici Modriča i 28. avgusta 2013. pustile ga u probni rad. Elektronskim osiguranjem povećava se bezbjednost saobraćaja i omogućava veći protok roba, a istovremeno smanjuje broj neophodnih radnika.

Iako je situacija u stanici Šamac tehnički složenija, u Poslovima infrastrukture ističu da će učiniti sve kako bi sistemsignalno-sigurnosnih uređaja i u toj stanici do kraja godine stavili u probni rad.
- Na pružnom pravcu od Doboja do Šamca je i Koprivna u kojoj se, nakon završenog probnog rada, ovih dana očekuje od nadležnog ministarstva upotrebna dozvola za elektronski sistem osiguranja – kaže Dragan Subašić, izvršni direktor Poslova infrastrukture.
U okviru „Projekta obnove kolosijeka i signalizacije na željeznicama u Bosni i Hercegovini“ na području Željeznica Republike Srpske, na dionici S. Kostajnica – Jošavka izvršena je ugradnja elektronskog sistema osiguranja u službenim mjestima Ukrina, Dragalovci, Stanovi i Rudanka te na četiri putna prelaza u okviru tih službenih mjesta.
- S obzirom da su ispunjeni svi potrebni uslovi, vrlo brzo će i oni biti pušteni u probni rad. Ovih dana objavićemo tender za Komisiju za tehnički prijem, pa se može očekivati da, nakon probnog rada, ti uređaji dobiju upotrebnu dozvolu do kraja godine – smatra Subašić.
U svrhu sigurnijeg, bržeg i efikasnijeg saobraćaja na pruzi Doboj- Šamac i Banjaluka – Doboj, Željeznice Republike Srpske planiraju osiguranje i stanica koje nisu obuhvaćene dosadašnjim projektima.
Za savremeni elektronski sistem osiguranja, koji koriste i željezničke uprave Zapadne Evrope, ŽRS će iskoristiti preostala kreditna sredstva EIB i EBRD planirana za remont i osiguranje pruge S. Kostajnica – Banjaluka koje su racionalnim korištenjem uspjele da uštede.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com