Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U ukrsnicama Stanari i Prisoje, na pruzi između Banja Luke i Doboja, zvanično su pušteni u trajni rad moderni signalno-sigurnosni uređaji tipa ESTW L90 5 (Alcatel-Thales) koji su u ranijem periodu bili u probnom radu.

Tačno u 10 sati, u ukrsnici Stanari, Interna tehnička komisija Željeznica Republike Srpske odobrila je puštanje u rad ovih signalno-sigurnosnih uređaja, a u 12 sati identični uređaji pušteni su u rad u ukrsnici Prisoje.
- Na ovaj način povećana je bezbjednost kao i propusna moć ukrsnica Stanari i Prisoje. Otpravnik iz stanice rukuje ulaznim i izlaznim signalima, predsignalima i skretnicama. Kompletna kontrola i upravljanje obavlja se kompjuterski, vrlo pouzdanim i provjerenim softverskim rješenjima – kaže Mladen Kuravica, šef Saobraćajno-transportne službe Željeznica Republike Srpske.
Zanimljivo je da uređaji koji su uspješno prošli probni rad imaju četiri nezavisna izvora napajanja: elektro-distributivnu mrežu, kontaktnu mrežu, akumulatorsko napajanje i agregat.
Takođe imaju mogućnost priključka na telekomandu (TK) i automatski pružni blok (APB), što će biti i učinjeno kada se puste i preostali uređaji na pruzi od Doboja do Banja Luke.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com