Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Prvi kontigent opreme za izgradnju termoelektrane u Stanarima iz Luke Rijeka u Hrvatskoj bez problema je dopremljen željeznicom u stanicu Dragalovce.

Prevoz opreme za termoelektranu, koji zajednički realizuju „Agit”, HŽ Kargo i Željeznice Republike Srpske, dobijen je u jakoj konkurenciji što potvrđuje činjenicu da je željeznica ekonomičan, pouzdan i ekološki prihvatljiv način transporta.
Davor Kalinić, predstavnik zagrebačke firme „Agit”, koja je organizator prevoza, zadovoljan je što će najveći dio od 50.000 tona opreme za potrebe termoelektrane u Stanarima biti dopremljen željeznicom.
- „Agit”, HŽ Kargo i Željeznice Republike Srpske su dobili ovaj prevoz jer smo bili bolji od konkurencije i uvjeren sam da ćemo kompletan posao, koji je kompleksan, a vrijednost robe velika, uspješno realizovati. Prvi voz je došao, a naredni će pristizati dinamikom kojom budu dolazili brodovi iz Kine, odnosno u intervalima od 30 dana – istakao je Kalinić.
Željeznice Republike Srpske su spremne da svu opremu na graničnom prelazu prihvate i bezbjedno isporuče termoelektrani, odnosno najbližoj stanici. Tome u prilog ide činjenica da će teret dobrim dijelom putovati remontovanom prugom od Banjaluke do Doboja.
Potvrdio je to i direktor Sektora za željezničko–komercijalne poslove Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić rekavši da nije bilo tehničkih problema od granice do stanice Dragalovci, jer su svi pokazali visoku profesionalnost i teret bezbjedno i na vrijeme prevezli do odredišta. Nakon carinske procedure prispjeli dio opreme će biti pretovaren i prevezendo termoelektrane.
Prvim vozom za termoelektranu je dopremljeno 1.800 tona opreme, a u narednih godinu i po dana željeznicom će stizati pošiljke sa znatno većim teretom.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com