Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Sekcija za održavanje šinskih vozila (OŠV) iz Banjaluke, uspјešno je završila veliku opravku putničkih kola. Nakon redovne procedure nabavke rezervnih dijelova i neophodnog materijala, zaposleni u Sekciji za OŠV Banjaluka, ovaj posao su završili u planom predviđenom roku.

Puštanjem u probnu vožnju putničkih kola na relaciji Banjaluka - Brezičani, obavljena je redovna procedura tehničkog pregleda u cilju provjere funkcionalnosti svih elemenata pri kretanju kola brzinom do 100 kilometara na čas. Direktor Sekcije za održavanje šinskih vozila, Siniša Janjetović istakao je da su opravljena putnička kola nakon probne vožnje pokazala visok stepen pouzdanosti, brzine i komfora.

- Kontinuirano radimo i na poboljšanju tehnološkog procesa opravke teretnih kola i gotovo svakodnevno pravimo određene pristroje i alate koji nam pomažu da kvalitetno i uspješno završavamo određene faze poslova u sopstvenom angažmanu. Nastojaćemo da do kraja godine poslovni plan aktivnosti realizujemo, rekao je Siniša Janjetović, direktor Sekcije za OŠV Banjaluka.

Ukupna vrijednost velike opravke putničkih kola, uključujući ugrađene dijelove, materijale i utrošene norma časove, je oko 300.000 KM, a u Sekciji za OŠV Banjaluka ističu da se pored redovnih aktivnosti, trenutno radi i na izradi idejnogrješenja za još jedna kola uzanog kolosijeka.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com