Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Izvršni direktor Poslova infrastrukture Željeznica Republike Srpske (ŽRS), Dragan Subašić ocijenio je nakon međunarodnog simpozijuma „Modernizacija željezničke infrastrukture dunavskog regiona“ koji je održan u Beču, da je Željeznicama RS potrebno oko 400 miliona evra za modernizaciju infrastrukture, koja bi tek nakon toga bila na evropskom nivou.

Predstavnici ŽRS su na simpozijumu prezentovali naše željeznice i razmijenili iskustva sa ostalim učesnicima simpozijuma koji je sedamnaestog i osamnaestog oktobra ove godine održan u glavnom gradu Austrije, u organizaciji austrijskenaučne organizacije za saobraćaj OVG.

Zajednički zaključak predstavnika zemalja dunavskog regiona bio je da ovaj region, zbog svojih prirodnih bogatstava, ima budućnost kada je u pitanju željeznički saobraćaj, ali je neophodno mnogo veće ulaganje u željezničku infrastrukturu.

Izvršni direktor Poslova infrastrukture ŽRS Dragan Subašić i direktor Sektora za razvoj i investicije Dušan Marić na simpozijumu u Beču razmijenili su iskustva sa kolegama iz kompanija koje imaju slične probleme ali i čuli pozitivna iskustva predstavnika željezničkih kompanija gdje je ulaganje u modernizaciju željezničke infrastrukture na višem nivou.

- Bila je ovo dobra prilika da vidimo gdje se nalaze Željeznice Republike Srpske u odnosu na željeznice ostalih zemalja. Ulaganje u željezničku infrastrukturu dunavskog regiona proporcionalno je ekonomskim mogućnostima svake zemlje pojedinačno. Kao dobar primjer ulaganja i modernizacije željezničke infrastrukture prednjači Austrija, prati je Mađarska, dok se Hrvatskoj veće mogućnosti otvaraju nakon ulaska u Evropsku uniju i pristupa evropskim fondovima - kaže izvršni direktor Poslova infrastrukture Dragan Subašić.

Subašić je istakao da Željeznice Republike Srpske, uzimajući u obzir veličinu mreže, ne zaostaju puno za zemljama u regionu, jer je jedna trećina kompletne mreže ŽRS dovedena na odgovarajući nivo.

- Problem većeg ulaganja i modernizacije infrastrukture na željeznici RS predstavljaju finansije, ali oporavkom privrede i poboljšanjem ekonomske situacije u Republici Srpskoj uz pomoć Vlade RS nadamo se zajedničkom rješenju u cilju obezbjeđivanja neophodnih finansijskih sredstava - kaže Subašić.

Pored predstavnika željezničkih kompanija dunavskog regiona simpozijumu su prisustvovali i predstavnici Evropske investicione banke kao i predstavnici firmi za proizvodnju mehanizacije za održavanje i građenje pruga. Jedan od pokrovitelja simpozijuma je kompanija Plasser&Theurer.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com